Foto bij nieuwsbericht 122 Sonaca 301020

Belgische Sonaca gaat casco ontwikkelen voor hybride-elektrische Cassio

De Belgische Sonaca Group gaat het casco ontwikkelen voor de familie van hybride-elektrische vliegtuigen van het Franse VoltAero. Het betreft de Cassio met 4, 6 en 10 zitplaatsen. Sonaca zal het huidige ontwerp omzetten naar een productie klaar ontwerp en toezicht houden op de fabricage van het vliegtuig. De naam van de fabrikant, die de romp gaat bouwen, wordt in een later stadium bekend gemaakt.

 

Slank

 

Het ontwerp van VoltAero voor de Cassio is gebaseerd op een slanke, aerodynamisch geoptimaliseerde romp met een voorwaartse vaste canard en een naar achteren geplaatste vleugel en een hoog geplaatste horizontale staart. De voortstuwing wordt verzorgd door een hybride elektrische aandrijflijn achteraan de romp, die een cluster van elektromotoren integreert met een krachtige interne verbrandingsmotor die dient als range extender. Naar verwachting wordt het eerste toestel in 2023 afgeleverd. Het gaat dan om de Cassio 330-versie met vier zitplaatsen.

 

One-stop

 

De Sonaca Group is een lucht- en ruimtevaartbedrijf dat actief is in de luchtvaart, diensten, innovatie, ruimtevaart en defensie. Het heeft one-stop-shops en geïntegreerde teams van design- en industriële professionals. Sonaca maakt gebruik van de nieuwste automatiseringstechnologieën, productiefaciliteiten en wereldwijde ingenieursbureaus.

 

Copyright: VoltAero

www.sonaca.com

www.voltaero.aero

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië