Foto bij nieuwsbericht 128 Barcelona 131120

Barcelona en Santiago proefvluchten vliegende taxi’s

De nationale luchtvaartautoriteit van Spanje ENAIRE wil rond 2022 beginnen met de eerste demovluchten van vliegende taxi’s in Barcelona en Santiago de Compostela. ENAIRE werkt aan Europese projecten om de toekomstige mobiliteit van mensen in stedelijke en voorstedelijke gebieden te onderzoeken. Dat gebeurt via vliegende taxi’s, maar ook via activiteiten als dronetransport.

 

Europees

 

ENAIRE neemt deel aan twee door de Europese Unie gefinancierde projecten. Het gaat om SESAR  Jount Undertaking on U-Space en Urban Air Mobility. Beide projecten krijgen geld uit de Horizon 2020-fondsen. SESAR staat voor Single European Sky ATM Research. Volgens ENAIRE is het noodzakelijk om stedelijke mobiliteit naar de derde dimensie te brengen, maar dan wel op een efficiënte en duurzame manier.

 

Testvluchten

 

Er zijn geen details bekendgemaakt over welke eVTOL-vliegtuigfabrikant wordt betrokken bij de testvluchten, maar de Spaanse aankondiging weerspiegelt het groeiende momentum in Europa om Urban Air Mobility-activiteiten in zijn steden te introduceren. Kanshebbers lijken de VoloCity van de Duitse fabrikant Volocopter en het Chinese EHang.

 

Copyright: Marjolein de Wit

Bron: www.evtolinsights.com

www.enaire.es

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië