Foto bij nieuwsbericht 21-09 Bye parachute 120321

ASR test Parachute Recovery System van Bye Aerospace eFlyer

Aviation Safety Resources (ASR) is begonnen met het testen van het Parachute Recovery System van de elektrische eFlyer 2 van Bye Aerospace. De eerste test is uitgevoerd bij een testfaciliteit bij Henderson in Nevada. De test was de eerste in een reeks om het parachutesysteem te certificeren. Tijdens de test werden vaten, gevuld met water met gelijk gewicht als de eFlyer 2, uit een helikopter gedropt op een hoogte van ruim twee kilometer.

 

Gewicht

Bij volgende testen wordt zowel het gewicht als de maximum snelheid van de eFlyer overschreden, om te zien of de parachute robuust genoeg is. Dit moet een kritische veiligheidsfactor opleveren van 1,5 keer, in overeenstemming met de FAA-vereisten. CEO George Bye benadrukte dat de veiligheid van inzittenden de hoogste prioriteit heeft voor de vliegtuigfabrikant.

 

Bedrijfskosten

Bye Aerospace bouwt de volledig elektrische eFlyer 2 voor vlieglessen en de vierzits eFlyer 4 voor gebruik als vliegende taxi en geavanceerde training. De toestellen stoten geen CO2 uit, maken minder geluid en zorgen voor vijf keer lagere bedrijfskosten. Er zijn 721 vliegtuigen van de eFlyer-familie verkocht.

 

Veilig

ASR is gevestigd in Nicholasville in Kentucky. Het bedrijf ontwerpt, test en produceert noodparachute-systemen voor vliegtuigen die zijn ontworpen om het hele vliegtuig en de inzittenden veilig te laten landen bij een noodgeval in de lucht. Een nieuwe serie parachutes van het bedrijf is speciaal ontworpen voor toestellen die verticaal kunnen starten en landen.

 

Copyright: Bye Aerospace
www.byeaerospace.com
www.aviationsafetyresources.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië