Foto bij nieuwsbericht 148 Ampaire Hawaii 091220

Ampaire voert als proef eerste hybride-elektrische lijndienst zonder passagiers uit

Ampaire uit Californië heeft bij wijze van proef een hybride-elektrische demonstratievlucht uitgevoerd op een bestaande luchtvaartroute. De vlucht zonder passagiers vond plaats met het Electric EEL-vliegtuig, een omgebouwde Cessna Skymaster. Vertrekpunt was de luchthaven Kahului in Maui op Hawaii. De vlucht van 20 minuten ging over het eiland naar Hana en terug zonder opladen. Ampaire gaat de route nu regelmatig vliegen als proef voor Mokulele Airlines.

 

Trainen

 

Het is het eerste gebruik van een hybride-elektrisch vliegtuig onder de categorie Experimental-Market Survey van de FAA, waardoor Ampaire bemanning en personeel kan trainen. De vliegproeven worden ondersteund door Elemental Excelerator, een wereldwijde accelerator voor klimaattechnologie. Ampaire wil de evaluatie van de serie proefvluchten gebruiken voor grotere vliegtuigontwerpen. Het tweemotorige toestel vliegt met een zuigermotor van 300 pk achterin en een elektromotor van 160 kW voorin. Het batterijpakket is ondergebracht in een bay onder de romp.

Door de hybride aandrijving wordt het verbruik en de CO2-uitstoot met 40-50 procent verminderd.

 

Bedrading

 

Voor de vliegproeven was wijziging van de grondapparatuur een vereiste. In de Mokulele-hangar moest nieuwe bedrading komen voor een 208 volt driefasig stopcontact. Ampaire werkt samen met het Hawai’i Department of Transportation en de Hawaiian Electric Company om infrastructuuroplossingen voor de langere termijn te onderzoeken voor een vloot van hybride of volledig elektrische vliegtuigen.

 

Copyright: Ampaire

www.ampaire.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter