Foto bij nieuwsbericht 21-67 Airspeeder 260521

Airspeeder maakt specificaties elektrische vliegende raceauto bekend

Het Brits-Australische bedrijf Airspeeder heeft de specificaties bekendgemaakt van de Airspeeder Mk3. Dit is ’s werelds eerste full scale elektrische vliegende raceauto. Op maximaal vermogen levert het op afstand bestuurde elektrische toestel 320 kW en weegt zonder piloot slechts 130 kilogram. Hij kan een gewicht van meer dan 80 kilogram heffen, wat de levensvatbaarheid van de aandrijflijn voor pilootraces aantoont.

 

Acceleratie

 

De acceleratie van 0-100 kilometer per uur duurt slechts 2,8 seconden en de Speeder kan tot 500 meter klimmen. De Mk3 heeft een stuwkracht-gewichtsverhouding van 3,5, meer dan die van een F-15E Strike Eagle straaljager, die een verhouding van 1,2 heeft. De toestellen zijn voorzien van de nieuwste generatie batterijen, die 90% meer capaciteit leveren bij een gewichtstoename van 50%.

 

Pitstops

 

Tijdens de races zijn pitstops nodig, waarbij de batterijen in recordtijd van 14 seconden kunnen worden verwisseld. Tijdens vluchten worden alle systemen op de grond gemonitord door middel van de modernste telemetrie. Dit betekent dat grondpersoneel zich onmiddellijk bewust is van problemen en passende maatregelen kan nemen om het vaartuig onder controle te krijgen.

 

Continenten

 

Alauda Aeronautics bouwt de vliegende voertuigen in Adelaide in Zuid-Australië. De races gaan plaatsvinden op drie continenten waarbij in eerste instantie wordt gevlogen met onbemande toestellen die op afstand worden bediend. Vanaf 2022 begint het bemande racen met het toestel dat nog het meest lijkt op een kruising van een Formule 1 auto, straaljager en helikopter. Airspeeder organiseert de races met als doel om de geavanceerde luchtmobiliteit te versnellen.

 

Copyright: Airspeeder

Bron: www.evtolinsights.com

www.airspeeder.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië