Foto bij nieuwsbericht 21-05 Air Race E 050321

Air Race E breidt uit met nieuwe elektrische raceklassen

Air Race E, ’s werelds eerste volledig elektrische vliegtuigrace, gaat twee nieuwe aparte raceklassen lanceren; een voor elektrische vliegtuigen en een voor eVTOL’s, elektrische toestellen die verticaal kunnen opstijgen en landen. Dit is het directe gevolg van de grote belangstelling en vraag vanuit de hele branche. De eerste race vindt in 2022 plaats. Het evenement moet uitgroeien tot een wereldwijde serie van luchtraces.

 

Standaard

De Air Race E bestaat straks uit drie klassen: Performance Class, Open Class en V-Class. De nieuwe Performance Class is gebaseerd op een standaard elektrische aandrijflijn, die zich richt op optimalisatie, efficiëntie en het maximaliseren van het potentieel uit een aandrijflijn. Air Race E ontwikkelt dit nieuwe racevliegtuig onder eigen dak met de hulp van toonaangevende fabrikanten in de branche.

 

Aandrijflijn

De bestaande raceklasse krijgt de nieuwe naam Open Class. Alle fabrikanten kunnen hun eigen unieke aandrijflijnconfiguraties produceren tot een vermogen van 150 kW. In de Performance Class en de Open Class wordt gevlogen volgens dezelfde regels, maar met verschillen wat betreft de aandrijflijnen.

 

Motorsport

Bij de nieuwe V-Class gaat het om een totaal andere categorie vliegtuigen. Constructeurs hiervan lopen voorop in de elektrische technologie in de lucht- en ruimtevaart. Air Race E positioneert deze klasse als de ‘eerste verticale motorsport ter wereld’. Het raceformat en de regels verschillen enigszins van de andere twee raceklassen.

 

Toonaangevend

Air Race E werkt samen met bedrijven als Airbus, de officiële partner, en Ansys, de officiële simulatiesoftwarepartner, naast andere toonaangevende pioniers in de branche. Nederland doet mee met TeamNL van Rick Boerma uit Hoogeveen.

 

Copyright: Air Race E
www.airracee.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië