Foto bij nieuwsbericht 22-15 Air New Zealand 140122

Air New Zealand pakt uitstoot aan

Air New Zealand wil over vijf jaar emissievrije vliegtuigen inzetten. Daarbij wordt gedacht aan elektrische voortstuwing op batterijen, hybride elektrische voortstuwing en groene waterstof.

De luchtvaartmaatschappij heeft een Zero Emissions Aircraft Product Requirements Document vrijgegeven met daarin de specificaties en vereisten van Air New Zealand voor een nieuwe generatie vliegtuigen. De deadline voor het indienen van voorstellen ligt op 1 maart 2022.

 

Samenwerkingen

In het document zei Air New Zealand dat het “op zoek is naar langdurige samenwerkingen met vliegtuigfabrikanten die emissievrije vliegtuigen willen ontwikkelen. Vanuit het PRD-proces probeert Air New Zealand van de vliegtuigontwikkelaars inzicht te krijgen in de realistische implementatietijdlijn en technologische haalbaarheid om de vlootstrategie op lange termijn mogelijk te maken”.

 

Mijlpalen

De routekaart voor decarbonisatie van Air New Zealand kent vier belangrijke mijlpalen die nodig zijn om tegen 2050 netto nul uitstoot te bereiken. Dit zijn het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), de exploitatie van vliegtuigen met nul emissie, voortdurende investeringen in vlootvervanging en verbeteringen van de operationele efficiëntie.

 

Copyright: Air New Zealand
Bron: www.aircargonews.net
www.airnewzealand.co.nz

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang

Lilium gestart met testvliegen in Spanje

Teuge Airport krijgt duurzame luchtvaartcampus

Pratt & Whitney test GTF Advantage-motor op 100% duurzame vliegtuigbrandstof

Spirit bouwt vleugels voor CityAirbus

Aerotree uit Maleisië koopt 60 elektrische toestellen bij EHang