Schermafbeelding 2021-08-25 om 18.03.27

AHEV Webinar 2021

Via bijgaande link is het het eerste webinar, georganiseerd vanuit het Actieprogramma Hybride Elektrisch Vliegen (AHEV), onderdeel van de Duurzame Luchtvaarttafel te zien.

 

AHEV heeft als ambitie om als Nederland in 2030 koploper te zijn op het gebied van elektrificatie van de luchtvaart, door samenwerking tussen overheid, gebruikers, industrie en kennisinstituten. In 2050 is het doel om binnenlandse luchtvaart te reduceren naar zero-emissie, halvering van emissies commerciële luchtvaart t.o.v. 2005, en alle korte-afstandsvluchten vanuit Nederland onder de 500 km zouden dan volledig elektrisch moeten zijn. Als stip op de horizon, is als doel gesteld om in 2070 zero-emissie internationale luchtvaart te realiseren.

 

Het webinar is bedoeld voor kennisdeling omtrent een aantal projecten die zijn uitgevoerd onder het AHEV programma in 2020 met de financiering gekregen vanuit de motie Paternotte, welke 1 miljoen euro heeft vrijgemaakt voor het stimuleren en ondersteunen van elektrisch vliegen. Belangrijk om te vermelden is dat dit slechts een eerste helft van de gefinancierde projecten omvat, er zal een tweede webinar volgen later in het jaar.

 

Het webinar ziet er als volgt uit, host Marieke Smit (DLT en voorzitter AHEV) geeft een introductie en gaat vervolgens in gesprek met de volgende stakeholders:

–          Carolijn Schoofs, Head of Innovation bij Royal Schiphol Group omtrent Duurzaam Taxiën

–          Martin Nagelsmit, Head of Environment and Policy Support bij de NLR omtrent het onderzoek Waterstof

–          Maurice Boon & Eelco Bakker technical consultants bij ADSE omtrent het onderzoek Certificering & Market-pull analyse

 

Het complete webinar kunt u hier bekijken!

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter